Vă mai aduceți aminte când, odată cu venirea lunii decembrie, orice lucru imaginat și dorit pe întreaga perioadă a anului putea deveni realitate?
Cadoul ideal, indiferent de ocazie
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
Cadoul perfect pentru cei dragi
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
POVESTE DE DECEMBRIE
În program: Spărgătorul de nuci și Frumoasa din pădurea adormită
Pianiști: Daria Tudor și Florian Mitrea
Povestitor: Alexandrina Halic
Muzică/libret:
Frumoasa din pădurea adormită
Muzică: Piotr Ilici Ceaikovski (muzică din suita de concert după baletul Frumoasa din pădurea adormită); Maurice Ravel (selecțiuni din suita Mama mea, gâsca)
Libret: adaptare după textul original de Charles Perrault
Spărgătorul de nuci
Muzică: Piotr Ilici Ceaikovski (selecțiuni din suita de concert și partitura generală a baletului omonim)
Libret: adaptare după textul original de E.T.A. Hoffmann
Durată:
Partea 1 - Frumoasa din pădurea adormită (40 min)
Partea 2 - Spărgătorul de nuci (44 min)
Durată totală: 84 min (100 min cu pauză)
Recomandare vârstă: peste 5 ani (oricine se poate conforma normelor unei săli de spectacol pe întreaga durată a evenimentului).
Preț bilete: 65 lei
Prezentare spectacol:
Vă mai aduceți aminte când, odată cu venirea lunii decembrie, orice lucru imaginat și dorit pe întreaga perioadă a anului putea deveni realitate? Acel moment în care scrisorile toate ajungeau cât ai clipi la Polul Nord, iar renii Moșului cunoșteau perfect harta drumurilor către casele fiecăruia? Pentru aproximativ 100 de minute aceste crâmpeie de amintire se reîntorc în viețile noastre, ale tuturor. Ghidați de vocea inconfundabilă și prezența atât de caldă a Alexandrinei Halic, până și pianul se lasă înduioșat și acceptă ca ale sale clape să fie împărțite de 4 mâini, răspunzând astfel la generozitatea lunii decembrie. Pentru cei mari, este regăsirea zâmbetului copilăriei, evadarea din agitația cotidiană și poate cel mai important, posibilitatea de a reinterpreta motivele pentru care ne bucuram, copii fiind, la ascultarea acestor povești. Oare s-a schimbat ceva? Pentru cei mici, este lumea fascinantă a poveștilor, a muzicii, a miracolelor, a speranței, dar mai ales a bunătății. Este o altă cale de a înțelege că înainte de a primi trebuie să dăruiești.
“Într-o căutare continuă, ca muzician, de a face auzit mesajul muzicii clasice către toate generațiile, acest spectacolul este indispensabil sufletului meu. Aștept cu nerăbdare luna decembrie pentru a cânta din nou această muzică. Aștept cu nerăbdarea bucuria vizibilă a oamenilor la auzul acestor povești și fragmente muzicale, pentru că atât sunetele, cât și basmele, au puteri miraculoase. Haideți să le descoperim în decembrie și să ni le ținem aproape tot anul!” - Daria Tudor
“Muzica clasică nu era genul de muzică ascultat frecvent la noi acasă când eram mic. Nu eram melomani cu abonamente la Ateneu și discuri de vinil cu simfonii de Beethoven. Calea către muzică a fost povestea. Ascultând povești ilustrate muzical, mi-am dat seama că marile capodopere muzicale nu sunt altceva decât aventuri împletite în sunet. Prin portretele personajelor făurite sonor, muzica clasică ajunge la inimile celor mici și le sădește în suflet o dragoste de muzică și literatură ce-o vor purta cu ei toată viața. Porniți alături de noi într-o călătorie prin sunete și povești, un spectacol fermecător cu adevărat pentru toată familia.”- Florian Mitrea
Producător Teatrul ACT în co-producție cu Centrul Român de Muzică.