O întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.
Cadoul ideal, indiferent de ocazie
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
Cadoul perfect pentru cei dragi
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.
Prima ediție „Immersonic” va avea loc miercuri, pe 20 martie, începând cu ora 19.00.
Immersonic propune publicului larg o serie de „sesiuni tandem” pornind de la principiul scrierii automate sau flux al conștiinței, caracteristic pentru mișcările literare postmoderniste și contemporane. Publicul va urmări în timp real procesul de creație și „împletirea dinamică, spontană” dintre sunet și text, având la bază dialogul dintre cele două sfere creative.
Invitata ediției de deschidere „Immersonic: Sinestesis live” este poeta și traducătoarea Anastasia Gavrilovici, acompaniată de Andrei Raicu și Micleușanu M., duetul-nucleu al proiectului. Tema propusă pentru identitatea acestui prim eveniment este „Filmul vieții tale”.
Immersonic face o invitație deschisă de a (re)descoperi direcții ale muzicii experimentale și ale literaturii contemporane românești. Fără a fi un eveniment de nișă, ci, mai degrabă, o introducere și o împrietenire cu arta literară și sonoră contemporană, evenimentul va avea loc lunar, la sediul Teatrului Masca, cu noi invitați în fiecare sesiune. Pe scurt, introducem artiștii și urmărim cum cele două domenii creative se pot completa și funcționa împreună. Procesul de scriere va fi proiectat pe ecranul mare de pe scenă, iar după eveniment, vom discuta cu invitații și publicul.
***
Andrei Raicu este compozitor, artist sonor și regizor. În ultimii ani, a lucrat la peste 30 de spectacole din zona artelor performative, teatru, instalații și new media. Este membru în „Queerdos Kollektiv”, companie de performance și spoken word din Berlin, împreună cu care a lucrat spectacole la teatre precum Maxim Gorki sau Volksbühne. În ultima vreme, este preocupat și de noi metode de interacțiune cu sunetul și modalități alternative de generare a sunetului, aplicate în proiecte de arte performative, instalații new media și muzică experimentală.
Micleușanu M. este scriitor, artist vizual, producător radio, experimentalist în domeniul sunetului. A publicat volume de proză și poezie, precum: „Organismecanisme”, ”Tuba Mirum”, „Kasa Poporului”, ”Trepanoia”, ”Munca” și altele.
Anastasia Gavrilovici a debutat în 2019 cu volumul de poezie ”Industria liniștirii adulților”, lucrare care s-a încununat cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut, Premiul „Tânărul scriitor al anului 2019” la categoria „Poezie” și Premiul revistei „Observator cultural” pentru debut. Poemele Anastasiei au fost traduse în peste 10 limbi, printre care engleză, italiană, suedeză, turcă, maghiară și sârbă.