Spectacolul are la bază două dintre piesele într-un act ale marelui dramaturg rus Anton P. Cehov: „Ursul” şi „Cerere în căsătorie”.
Cadoul ideal, indiferent de ocazie
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
Cadoul perfect pentru cei dragi
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
Autor: Anton P. Cehov
Scenografia şi regia artistică: Alexandru Grecu
Costume: Rodica Bargan
Distribuția:
Stepan Stepanovici Ciubucov - Viorel Cornescu
Natalia Stepanovna - Natalia Caraman
Ivan Vasilievici Lomov - Eugen Matcovschi
Elena Ivanovna Popova - Ludmila Gheorghita
Grigorii Stepanovici Smirnov - Ion Grosu
Luca - Valeriu Turcanu
Spectacolul are la bază două dintre piesele într-un act ale marelui dramaturg rus Anton P. Cehov: „Ursul” şi „Cerere în căsătorie”. Regizorul Sandu Grecu a structurat această lucrare scenică de o asemenea manieră încât cele două piese formează un tot întreg, converg spre aceeaşi idee artistică, se completează şi se îmbogăţesc reciproc.
Scenografia spectacolului delimitează spaţiile scenice în care se derulează în paralel, alternativ, acţiunea celor două subiecte cehoviene. Prezentate în plan comparativ, cele două tandemuri - Natalia Stepanovna cu Ivan Vasilievici Lomov, pe deoparte, şi Elena IvanovnaPopova cu „ursul” Grigori Stepanovici Smirnov, de cealaltă parte, creează o suită de scene groteşti, însă nelipsite şi de un anume filon liric, propriu operei cehoviene.
Jocul actoricesc este dezinvolt, spumos, un pic şarjat, cu multe efecte umoristice care provoacă adeseori râsul degajat al publicului. Prezentat în premieră absolută pe 11 noiembrie 2009, de la primele reprezentaţii spectacolul „Cerere în căsătorie” se bucură de un succes notoriu la public, fiind primul dintr-un proiect mai vechi de a aduce pe scena Teatrului „SatiricusI.L.Caragiale” întreaga operă dramatică a marelui dramaturg rus. (Ion DIVIZA, scriitor, cronicar de teatru)