„Cea mai frumoasă soție” de Eugène Labiche, este un spectacol realizat, în premieră pe țară la Constanța, în 2017, de Mihai Constantin Ranin.
Cadoul ideal, indiferent de ocazie
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
Cadoul perfect pentru cei dragi
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE
de Eugène Labiche
Traducerea: Tudor Țepeneag
Cu: Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Florina Stănculeţ, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Florin Aioane, Laura Crăciun, Cosmin Mihale, Diana Vieriu, Florentin Roman
Regia, scenografia, muzica: Mihai Constantin Ranin
„Cea mai frumoasă soție” (cu titlul original „Madame est trop belle”), de Eugène Labiche, este un spectacol realizat, în premieră pe țară la Constanța, în 2017, de Mihai Constantin Ranin. MC Ranin semnează regia, scenografia și ilustrația muzicală a spectacolului, o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei.
Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieșit în cale și pe care viața mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelență mediocru, atât în viciile cât și în virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa.
În distribuție îi veți putea vedea și aplauda pe Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.
„Spectacolul plin de încurcături, cu derapaje... amoroase vechi de când lumea - flirturile dintre unchiul lui Clercy, Montgiscar, și tatăl frumoasei Jeanne, Chambrelan -, amantlâcuri și nepotisme, demonstrează că, deși se prezintă sub alte... straie, moravurile rezistă perfect trecerii anilor.
Personajele îmbrăcate în alb-negru și tonuri de gri amintesc de filmele mute, iar mișcările, mimica și vestimentația lor trimit cu gândul la Charlie Chaplin, Stan și Bran, servind intenției regizorale de a-i face pe spectatori să călătorească în trecut.
În comedia „Cea mai frumoasă soție”, decorurile (torsuri ce întruchipează capodopere ale antichității, interioare de saloane) se schimbă rapid și la vedere, în semiîntuneric și pe un fundal muzical alert.
Rod al unei munci de echipă, spectacolul și-a datorat succesul și celor care nu se văd. Este vorba, evident, despre cei care trudesc în atelierele de producție și în culise: de la cei care s-au ocupat de butaforie, pictură, tâmplărie, croit, machiaj și peruci până la mecanic”. - Mirela Stinga, „Telegraf”.
Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani.