Lasă-te condus prin Bucureștiul anului 1941 alături de personaje precum Nae Ionescu, Contesa Waldeck sau Mihail Sebastian, într-un spectacol itinerant unic.
Cadoul ideal, indiferent de ocazie
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
Cadoul perfect pentru cei dragi
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
Alexandru Berceanu
Regizor
Anka Levana
Contesa Waldeck, Leni Caler
Marius Rizea
Winston Churchill, Ion Antonescu, Avocatul Enescu
În nopțile din 21-23 ianuarie 1941, străzile Bucureștiului au luat foc, oamenii au fost târâți din casele lor, torturați și uciși. Pogromul de la București se ascunde în pliurile memoriei orașului între alte episoade de violență urbană. Spectacolul ”București 41- Tur Retur” descoperă urmele crestate pe fața orașului și în viețile locuitorilor. Printr-o mașină a timpului operată de Winston Churchill și Rosie Waldeck, ajungem la premiera spectacolului ”Steaua fără nume”, din 1945, în compania lui Mihail Sebastian, Soare Z. Soare, Lenny Caller, Marietta Sadova și a avocatului Enescu (avocat care, datorită legilor antisemite, a semnat ”Steaua fără nume” ca autor sub pseudonim, în locul lui Mihail Sebastian, ale cărui piese, nu puteau fi jucate în teatrele românești, din cauza faptului că era evreu). Nae Ionescu, călător în timp alături de Mihail, este martor la succesul discipolului său – Josef Hechter (Mihail Sebastian). Spectacolul itinerează în mai multe locații, dezvăluind povești ascunse: salvarea de la foc a Sinagogii Mari de către Lucreția Canjia sau supraviețuirea rabinului Guttman. Documentarea a fost realizată sub coordonarea istoricului Adrian Cioflîncă de către echipa de dramaturgi.
Spectacolul este unul itinerant: se va juca atât la Teatrul Evreiesc de Stat, cât si la Sinagoga Mare (str. Adamache), unde spectatorii vor fi conduși de un ghid. Aici va avea loc și un video-mapping. Scenele finale se vor desfășura la sediul Teatrului Evreiesc de Stat.
Proiect cultural finanțat in cadrul “Programului cultural București – Orașul invizibil”.